Marts

Træning søndag d. 1. marts

14 km i 4.40 min/km

Uge 9 opdatering

62 km i alt på ugen.

Stille og rolig hyggeuge med løbeture på følelsen. Næste søndag er der DM lang cross, og jeg er lidt usikker på, om jeg skal løbe eller ej. Jeg har lyst til det, men Morten er meget imod og tror, jeg bliver skadet. Benene har også været meget trætte den her uge, så det er nok tvivlsomt. I næste uge starter vi op med kvaliteten igen, og hvis jeg er godt kørende der, genovervejer jeg.

Træning mandag d. 2. marts

Morgen: 3.5 km opvarmning inkl. 2*100 m stigningsløb - 35 min tempo i 3.21 min/km på Tangkrogen - 3 km afjog.

Trætte ben. Snitpuls 171 bpm. Målet var at løbe i maratonpuls, dvs. 164-174 bpm. Jeg lå i den høje ende i dag.

Aften: 10 km roligt i 5.30 min/km + styrke: 4*4*90 kg dødløft. Jeg mødtes med Peder Troldborg i Marselishallen til en hurdle-session. Jeg har nemlig en lille drøm om at løbe en 3000 m forhindring til CAG til sommer, og Peder, der er lidt af en forhindringslegende, vil godt hjælpe med råd og vejledning. Det er der nok også brug for - vurder selv.

Jeg har faktisk prøvet at løbe 3000 m forhindring før. Nemlig i september 2016 til DT kvalifikationen i Ballerup. Her stillede jeg op på både 5000 m og 3000 m forhindring med en times mellemrum, fordi ingen af de andre vatnisser i klubben turde løbe forhindringen. Jeg havde tømmermænd (jeg var netop startet på medicin den sommer og flittig gæst i fredagsbaren) og et springerknæ, der havde kostet juli og august, men på en eller anden måde fik jeg overtalt Morten til, at det var fint for mig at løbe, så længe jeg havde flade sko på. I får hele historien og mange flere yndige billeder, når jeg kommer dertil i kronologien.

I alt på dagen: 28 km

IMG_1025.MOV

I hallen med Peder Troldborg

DT Kval 2016. Min første og hidtil eneste optræden på 3000 m forhindring. Bemærk, at billedet er taget fra min Tech-fit periode i AGF Atletik. Hvis man kigger nøje efter, kan man næsten tælle alle 12 ribben. Ikke så mærkeligt Mette og jeg fandt sammen i den periode. Foto: Kim Gudmand.

Træning tirsdag d. 3. marts

12 km i 3.58 min/km i Sabro. Hjemme ved svigerforældrene. Jeg havde gode ben og løb på en lækker grussti i det nye kvarter. Det ligner bestemt ikke mig at løbe så hurtigt på en rolig tur.

Træning onsdag d. 4. marts

Morgen: 7 km i 4.02 min/km i Sabro. Grusstien er simpelthen ren balsam for benene. Tror ikke, jeg har løbet så hurtigt på en morgentur de sidste 5 år.

Aften: 8 km i ca. 4.30 min/km inkl. 2*200 m flow på bånd med 25 km/t. Derefter styrke: 4*4*90 kg dødløft + core.

I alt på dagen: 15 km

Træning torsdag d. 5. marts

Morgen: 3.5 km opvarmning - 6*5 min i halvmaratonpuls (174-184 bpm) på Tangkrogen - 3.5 km afjog. Pause 60s jog.

Gik strålende! Tempo var: 2.51 min/km, 2.57 min/km, 2.53 min/km, 2.59 min/km, 2.59 min/km, 2.59 min/km. Makspulsen var 185 og gns. pulsen 175. Utroligt, det var de samme ben, jeg havde i mandags. Jeg prøver at høre Morten ad om DM lang cross. Har virkelig lyst til at løbe nu.

Aften: 8 km i 4.44 min/km til klubtræning.

I alt på dagen: 26.5 km

joined_video_17f35852252b4ca28fda699cc081516c.MP4

En ganske fornøjelig video fra tekniktræning om aftenen med klubben. Læg mærke til Mikael i den grønne trøje og Mikkel Kleis lige foran, der ikke helt har fanget, hvad der foregår, men prøver at blende ind. Video: Lise Kandborg.

Træning fredag d. 6. marts

Morgen: 8.5 km i 4.42 min/km i Riis Skov.

Aften: 6 km i 5.20 min/km i Botanisk inkl. 6*8s bakkesprint.

I alt på dagen: 14.5 km

Træning lørdag d. 7. marts

10 km inkl. 5*100 m stigningsløb til sprint på banen i pigsko. Jeg mødte Christian Abild, der skulle lave lidt sprint, så jeg løb med på den ene af dem. Det viste sig at være en dårlig idé. Han løb 11.9 med stående start. Av. Det gjorde jeg ikke, lad os sige det sådan. De fleste løb jeg mellem 12.5-13s med løbestart.

Træning søndag d. 8. marts

DM lang cross i Roskilde.

4 km opvarmning - 10 km cross på 31.30 min. Nr. 1. - 5 km afjog.

Selve løbet:

Første omgang gik stille og roligt, men på 2. omgang trådte Abdi sømmet i bund. Jeg hang på, indtil vi gik ud på 3. omgang, men kunne mærke, jeg var tæt på at ryge op i det røde felt. Jeg opgav derfor at følge med Abdi og fokuserede i stedet på at finde min egen rytme. Abdi trak hurtigt fra, og jeg troede faktisk, jeg havde tabt løbet.

Halvvejs inde på 3. omgang opdagede jeg imidlertid, at afstanden til Abdi ikke blev længere. Snarere mindre. På 4. omgang fik jeg tålmodigt lukket hullet uden at spilde kræfter på et hurtigt ryk. Et par hundrede meter ude på sidste omgang fik jeg pludselig et hul og besluttede at køre på det i stedet for at vente til en spurt.

Tanker:

Kongepokalen havde jeg sgu ikke turde håbe på. Abdi har domineret cross i Danmark de sidste 6 år, og jeg har aldrig tidligere slået ham i disciplinen, selvom vi har løbet mod hinanden mange gange. Jeg vidste med andre ord, at det ville kræve en exceptionel dag, hvis jeg skulle udfordre ham. Jeg har dog hele tiden været fast besluttet på, at det skulle være knald eller fald: enten løb jeg efter sejren, eller også blev jeg hjemme, så det var ikke en nem beslutning at stille op. Men fuck, hvor er jeg glad for, jeg tog chancen!

Abdis rosende ord før, og specielt efter, løbet, kan jeg også kun tage hatten af for. Det kræver en ægte champ at udtale sig på den måde. Kæmpe ære og respekt til ham - jeg glæder mig til flere fede dueller i fremtiden.

I alt på dagen: 19 km

'Yes, den her jubelscene bliver legendarisk! Jeg tager det banner, løfter det over hovedet og løber en æresrunde med det!' Foto: Anders Bonde

'Fuck! Plan B, plan B!!'. Foto: Anders Bonde.

Runde 3 og fuldt fokus. Foto: Michael Hyllested

Sportsmanship i verdensklasse. Hatten af for dig Abdi og held og lykke til OL! Foto: Anders Bonde

Happy moments. Foto: Christian Jørn.

Ak ja, nogle gange kan man savne tech-fit-tiden, men jeg medgiver, det her billede passer bedre i familiealbummet. Tak for det Kim. Foto: Kim Gudmand

Uge 10 opdatering

125 km i alt på ugen og en sejr til DM lang cross. Der er ikke så meget mere at sige. At vinde kongepokalen er min karrieres foreløbige absolutte højdepunkt, og jeg er mega stolt!

Samtidig er/var ugen startskuddet på grundtræningsperioden, der som udgangspunkt strækker sig til primo april, før vi starter den specifikke banetræning frem mod banesæsonen.

Træning mandag d. 9. marts

Morgen: 14 km i 4.40 min/km. En rigtig jydetur. Jeg havde smidt en dims til vores Aeropress kaffemaskine væk, og den eneste butik der havde reservedelen lå i Lystrup. Fragt kostede 39 kr., men det gad jeg sgu ikke betale, så jeg løb til Lystrup og tilbage igen.

Aften: 9 km i 5.03 min/km i Botanisk med Mikael

I alt på dagen: 23 km

Træning tirsdag d. 10. marts

Morgen: 3.5 km opvarmning til Tangkrogen - 30 min tempo i 3.11 min/km og snitpuls 168 bpm - 3 km afjog. Målet var at ligge i maratonpuls, dvs. <174 bpm.

Aften: 9 km i 4.40 min/km

I alt på dagen: 25 km

I sidste uge skrev jeg kontrakt med Brooks og i dag kom de første forsyninger!

Enhver løbers hedeste drøm! Sikke herligheder!

Træning onsdag d. 11. marts

Morgen: 3.5 km opvarmning til Tangkrogen - 15*2 min i ca. 2.55 min/km - 3 km afjog. Pause 60s jog. Målet var at ligge i halvmaratonpuls (174-184 bpm), og det lykkedes fint. Maxpuls var 183.

Aften: Afrejse til Watford. Jeg skal på et kursus her fra onsdag-søndag for at arbejde med min stammen. Jeg har været på kurset flere gange før, og det er altid noget, jeg ser virkelig meget frem til, men puha. Efter ankomst så jeg statsministerens pressemøde om, at skoler og offentlige institutioner lukker, og jeg er begyndt at fortryde en smule. Jeg er lidt bange for, hvordan situationen udvikler sig, men skal kun være afsted til søndag morgen, så det går nok.

I alt på dagen: 22 km.

I dag landede jeg i øvrigt på forsiden af Lokalavisen Aarhus Midt. Min publicity har ikke været så høj, siden jeg stak afsted fra Kamworor og Cheptegei til VM cross sidste år.

Jeg er fan af teenager-reklamen: "Når deres fødder vokser, vokser forbruget også". I øvrigt gik jeg selv fra str. 44 til 45 i løbesko sidste år så skud ud til mine sponsorer.

Træning torsdag d. 12. marts

10 km i 5.03 min/km efter en lang, men god og inspirerende dag på kurset. Der er heldigvis taget en del corona-foranstaltninger med sprit, hyppig håndvask og afstand, så jeg er ikke så bekymret for smitte.

Træning fredag d. 13. marts

Morgen: 8.5 km i 5.10 min/km

Aften: 8 km i 4.55 min/km

Shit. Da jeg gik ind på DR's hjemmeside i en pause, sprang mit hjerte et slag over. I overskriften stod der: "DANMARK LUKKER GRÆNSERNE - 100.000 DANSKERE SKAL KOMME HJEM NU!" Jeg kan ikke huske, om det var skrevet i Caps Lock, men det var det for mig.

Jeg forsøgte at kontakte Ryanair, min forsikring og endda ambassaden og udenrigsministeriet, men det var selvfølgelig umuligt at komme igennem. Jeg prøvede selv at ændre min rejse, men det kunne ikke lade sig gøre pga. overbookinger. Til sidst besluttede jeg mig for, at der ikke var andet at gøre end at vente til min planlagte hjemrejse søndag kl. 09.

I alt på dagen: 16.5 km

Træning lørdag d. 14. marts

Morgen: 8 km i 4.57 min/km

Aften: 8 km i 4.32 min/km.

Det er noget af et antiklimaks at gå rundt i Watford og samtidig læse danske nyheder. Englænderne opfører sig fuldstændig som normalt, mens det virker som om Danmark er i krigstilstand. Puha.

Træning søndag d. 15. marts

Morgen: Hjemrejse fra Watford. Det hele gik fuldstændig uden problemer. Stik imod mine forventninger. Nu starter så 14 dages hjemmeisolation.

Aften: 25 km i 4.09 min/km med de sidste 6 km i 3.30 min/km. Jeg var træt i både hoved og ben efter de sidste par dage, men egentlig rart at få lidt luft til hjernen .

Opdatering uge 11

138 km i alt på ugen. Ugen har naturligvis været præget af McGuirekurset i Watford, der har været virkelig, virkelig godt med nogle fantastiske mennesker, og så selvfølgelig coronakrisen.

Det siger sig selv, at jeg skal isolere mig selv efter den her rejse, men det har været sværere at finde ud af, hvad Mette skal gøre. Enten skal hun nemlig være hos sine forældre i 14 dage, eller også skal hun isolere sig med mig. Hun har dog valgt sidstnævnte, så det er jeg selvfølgelig vildt glad for.

Træning mandag d. 16. marts

Morgen: 8.5 km i 4.37 min/km

Aften: 10 km i 4.40 min/km inkl. 8*100 m flow til sprint i flade sko på asfalt. Jeg har aftalt med Mikael, at vi ikke løber sammen de næste to uger, så det bliver selvfølgelig svært, eftersom vi er vant til at træne sammen og til at mødes stort set dagligt. But we have to be strong.

I alt på dagen: 18.5 km

Træning tirsdag d. 17. marts

Dobbelttærskeldag.

Morgen: 3.5 km jog til Tangkrogen - 5*6 min i halvmaratonpuls. Snit 2.59 min/km med snitpuls 175 og maxpuls 184 - 3 km afjog. Pause 60s jog.

Aften: 3.5 km jog til tangkrogen - 10*3 min i halvmaratonpuls. Snit 2.52.6 min/km med snitpuls 174 og makspuls 185 - 3 km afjog. Pause 60s jog.

I alt på dagen: 36 km.

Strålende ben i dag! Jeg løb i Brooks Hyperion tempo, der passer mig virkelig godt. Glæder mig til at prøve carbonskoen.

Træningtangkrog

Henrik Gehlert, der har skaffet mig Brooks sponsoratet, var tilfældigvis nede ved Tangkrogen og tog en video af mig, da jeg løb forbi.

Forresten har alle de andre videoer på min blog tidligere været låst, så kun jeg kunne se dem, men de skulle gerne være låst op nu. Så det er altså ikke fordi, jeg har kørt en ingen-må-se-mine-videoer-markedsføringsstrategi

Træning onsdag d. 18. marts

Morgen: 7 km i 4.42 min/km + en smule core i stuen

Aften: 7.5 km i 5.23 min/km inkl. 6*8s bakkesprint. Første halvdel i botanisk have med Mette, hvor vi lavede et par skud til offentliggørelse af mit Brooks sponsorat på de sociale medier. Det var dog lidt af en opgave, for batteriet i min telefon er ikke glad for kulde og skulle restartes et par gange. Derudover er jeg nok ikke den fødte fotomodel.

I alt på dagen: 14.5 km

Forsøg 1: Bloggersmil eller facialisparese?

Forsøg 67: 'Jeg vil godt hjem nu, skat. Jeg tror, det er fint nok'

Træning torsdag d. 19. marts

Morgen: 3.5 km jog til Tangkrogen - 35+15 min tempo i 3.12 min/km og 3.07 min/km. Gns. puls 167 og 172 bpm - 3 km afjog. Pause ca. 60s.

Det var meningen, det skulle være 50 min tempo ud i ét, men jeg tog et lille break efter 35 min for at få lidt vand. Jeg var mega godt løbende!

I alt på dagen: 22.5 km

Træning fredag d. 20. marts

Morgen: 5 km opvarmning - 8*100 m sprint på fodboldbanen ved ASA i crosspigsko - 2 km afjog. Pause ca. 2 min jog. 11 km i alt.

Aften: 8 km i 5.23 min/km. Første halvdel med Mette.

I alt på dagen: 19 km

Træning lørdag d. 20. marts

Morgen: 4.5 km opvarmning - 100-200-300-400-500-600-500-400-300-200-100 m bakkeintervaller ved Travbanen - 4 km afjog. Pause jog tilbage. Jeg ved ikke helt, hvor hurtigt jeg løb, men jeg fik sparket pulsen et stykke over de 190 bpm, og det var pointen. Et hårdt pas. 16 km i alt.

Aften: 9 km i 4.58 min/km

I alt på dagen: 25 km i alt på dagen

Jeg modtog sgu 20 euro i præmiepenge fra Monaco med posten i dag. Fantastisk glædeligt her 6 dage inde i isolationen.

Træning søndag d. 21. marts

24 km i 4.23 min/km og snitpuls 127 bpm. En rolig tur i fedtforbrændingszonen i Marselisborgskoven.

Uge 12 opdatering

159 km i alt på ugen. Fremragende grundtræningsuge med en masse kilometer, 3 gode tærskelpas og 1 hård bakketræning er lagt i banken, men det har da været lidt ensomt. Jeg savner at træne med Mikael (og selvfølgelig også alle jer andre). Men safety first i de her tider.

Andrew Wiles brugte 7 år i isolation på at løse Fermats store sætning. Einstein 9 år på at udtænke den specielle relativitetsteori. Jeg selv har brugt den første uge af min isolation på at blogge, tømme et browniefad (beskeden hjælp fra Mette, så i praksis en solo-effort) og på at løbe 159 km.

Træning mandag d. 23. marts

Morgen: 9 km i 4.40 min/km

Aften: 8.5 km i 4.57 min/km inkl. 6*8s bakkesprint + en smule core i stuen.

I alt på dagen: 17.5 km

Træning tirsdag d. 24. marts

Morgen: 3.5 km jog til Tangkrogen - 6*5 min tærskel i halvmaratonpuls - 3.5 km afjog. Pause 60s jog.

Tempo: 2.52 min/km, 3.00 min/km, 3.00 min/km, 2.59 min/km, 3.05 min/km, 2.58 min/km. Gennemsnitspulsen på intervallerne var 87 % af max (174 bpm) og makspulsen var 92 % af max. Jeg havde ikke vildt gode ben, og det blæste en del, men egentlig kom jeg fint igennem.

Aften: 2 km opvarmning - 15*2 min tærskel/fartleg i halvmaratonpuls i Riis Skov - 2 km afjog. Pause 60s jog.

Gennemsnitstempoet var omkring 3.00 min/km, men tiderne svingede meget. Jeg havde nogle på 2.45 min/km og nogle på 3.15 min/km alt efter, om det gik op eller ned. Målet var at lægge mellem 87-92 % af makspuls, og det lykkedes.

I alt på dagen: 34 km

Træning onsdag d. 25. marts

8 km i 4.50 min/km

Træning torsdag d. 26. marts

Morgen: 3.5 km jog til Tangkrogen - 2*20 min tempo i 3.09 min/km og 3.05 min/km - 3 km afjog. Pause ca. 2 min. Målet var at ligge i maratonpulszone, som vi har estimeret til 82-87 % af maxpuls. I gennemsnit lå jeg på 83 % på den første og 86 % på den anden.

Aften: 2 km opvarmning - 25*1 min cross-intervaller i Uniparken - 2 km afjog. Pause 40s jog. Jeg trængte til lidt luftforandring, så snørede pigskoene og løb en omgang cross-fartleg. Målet var at træne i halvmaratonpulszone (87-92 % af max), og bakker/mudder gjorde det let at få pulsen sparket op.

I alt på dagen: 35 km.

"Tag lige et godt nærbillede, før jeg starter intervallerne, skat. Det bliver Brooks glade for, og de kan sikkert bruge det på SoMe"

IMG_1301.mov

Sidste træning i et par Nike pigsko. I morgen får jeg mine Brooks - glæder mig!

Træning fredag d. 27. marts

Morgen: 9 km i 5.05 min/km i Riis Skov. Rigtig dasketur.

Aften: 8.5 km i 4.55 min/km i Riis Skov inkl. 4*8s bakkesprint + lidt coretræning i stuen.

Stuen her omdannet til et interimistisk styrkelokale. I mandags tog Mette et lignende billede af mig, men i bar overkrop og små splitshorts. Jeg overvejede at lægge det op, men besluttede mig for, at det var too much. Jeg vil jo også gerne være børnenes løber.

Jeg modtog i dag en masse rare sager. Ikke bare fra Brooks, men også fra Compressports, Feetures og Oofos. Julen falder tidligt i år.

Når/hvis banesæsonen starter, bliver det vildt. Brooks Elmn8 er udviklet i samarbejde med 800 m løberen Nick Symmonds og har en ekstremt stiv carbon-baseret bund. Det gør den ideel til tunge (ja, eller stærke om man vil) løbere som mig, der lægger meget energi i underlaget i hvert afsæt. Det bliver perfekt - jeg glæder mig vildt meget til at prøve dem.

Træning lørdag d. 28. marts

4 km opvarmning - 15*300 m bakkeintervaller ved Travbanen - 4 km afjog. Pause jog tilbage. Puha, det var en hård omgang. Jeg havde en lille midtvejskrise fra 4-8, så der sørgede jeg for at være lidt ekstra god ved mig selv i pauserne. Ikke de bedste ben.

I alt på dagen: 18 km

Træning søndag d. 29. marts

23.6 km i 3.53 min/km og snitpuls 140 bpm (70 % af max). Jeg løb meget progressivt med de sidste 10 km på 35.40 min. Benene var langt bedre, end jeg havde regnet med, så det var positivt.

Opdatering uge 13

153 km på ugen med 4x tærskelpas, bakkepas og langtur. Uge 13 har været en af de rigtig hårde grundtræningsuger.

Det er sket meget den her uge. OL er blevet flyttet til 2021 og Royal Run (DM 10 km) til september. Det naturlige spørgsmål for os har derfor været, hvor meget baneløbene bliver påvirket. For eksempel åbner vi efter planen sæsonen den 23. maj til et stævne i Karlsruhe, men vi ved ikke, om det bliver aflyst eller ej. IAAF har udsat Diamond League stævnerne i maj måned, men kommer det samme til at gælde de mindre løb? Igen, vi aner det ikke, men har egentlig mere eller mindre besluttet, at maj-stævnerne nok bliver aflyst og ikke giver mening at satse på.

Derfor skubber vi grundtræningen yderligere 2 uger, så vi først starter den specifikke banetræning i uge 18 i stedet for uge 16 som oprindeligt planlagt. Dermed forventer vi, at sæsonen kommer i gang i medio juni. De første 1-2 uger dog måske i form af, at Mikael og jeg skiftes til at pace hinanden til løb i DK, som vi gjorde indendørs. Måske er det naivt, vi må se. I uge 17 ved vi forhåbentlig mere og kan revurdere planen.

De fleste eliteløbere er notoriske pedanter, når det kommer til at tælle kilometer. Vi tæller hver en meter, og de fleste af os kan godt lide pæne hele tal. Hvis ikke på turen så i hvert fald på dagen. For eksempel kan jeg sagtens løbe 8.84 km på morgenturen - jeg har jo ikke OCD - men på eftermiddagsturen tilstræber jeg så at løbe 9.1x km, så der er balance i regnskabet. Grunden til at jeg har løbet 153 km den her uge, fremfor 150 eller 155, er for at skabe balance i regnskabet. De sidste 3 uger har jeg nemlig haft 138, 159 og 153 km og dermed præcis 150 i gennemsnit. Det er aritmetik for eliteløbere.

Træning mandag d. 30. marts

Morgen: 7 km i 5.05 min/km

Aften: 6 km i 5.20 min/km

I alt på dagen: 13 km

Træning tirsdag d. 31. marts

Morgen: 3.5 km jog til Tangkrogen - 7*4 min i halvmaratonpuls (op til 92 % af max) - 3 km afjog. Pause 60s jog. Snittempo på intervallerne: 2.58 min/km.

Aften: 2 km opvarmning - 8*(30-60-90s) i halvmaratonpuls (op til 92 % af max) rundt i Indelukket i Silkeborg - 1 km afjog. Pause 60s jog mellem det hele. Trætte ben.

I alt på dagen: 31.5 km